donderdag 2 maart 2017

IJsmaan

11 februari 2017 IJsmaan

Boom: Lijsterbes
Thema: Diepgang/verdieping


De ijsmaan staat voor een moment van bezinning. In de natuur staat alles op dit moment nog stil. Hoewel krokussen en narcissen hun best al doen om boven de grond te komen, als de nachtvorst toeslaat lijkt het alsof ze zich weer terugtrekken in de grond. De lijsterbes die in deze maand centraal staat biedt bescherming tegen onheil en wordt in verband gebracht met dood en wedergeboorte.

Deze volle maan is bijzonder krachtig doordat er ook een eclips plaatsvindt. Hierdoor komt er bijzonder veel energie vrij. Een perfect moment voor meditatie en het vinden van oplossingen voor problemen.











Je zou bij deze volle maan het volgende ritueel kunnen uitvoeren. Gebruik bij voorkeur een grijs altaarkleed. Grijs is de kleur van de tussenwereld, de kleur van overgang. Zet drie kaarsen op je altaar in de volgorde wit, zwart, wit maar steek ze nog niet aan. Neem een onderwerp in gedachten waar je op dit moment mee worstelt, waar je een oplossing voor zou willen vinden. Terwijl je dit onderwerp in gedachten houdt steek je de meest linkse kaars aan. Steek daarna de zwarte kaars aan en denk na over manieren waarop je het probleem zou kunnen oplossen. Steek na enige tijd de tweede witte kaars aan en bedenk welke oplossing nu het duidelijkst naar voren komt. Schrijf deze oplossing op een stuk papier en vouw het driemaal. Laat dit op je altaar liggen tot het probleem is opgelost of tot de komende nieuwe maan. Verbrand of begraaf het dan om de oplossing extra te bekrachtigen.

Bedenk wel dat onze godin geen Sinterklaas is. Hopen op het winnen van de loterij zet geen zoden aan de dijk. Die oplossingen waar je je eigen energie insteekt zijn de krachtigste. Natuurlijk kun je de goden wel om steun en inspiratie vragen.

Audentes Fortuna iuvat.