dinsdag 11 april 2017

Sneeuwmaan


Afbeeldingsresultaat voor Es

12 maart 2017 Sneeuwmaan

Boom: Es
Thema: Kiemkracht

Andere namen voor deze maan zijn: zaadmaan en kraaimaan.

De sneeuwmaan valt tussen Imbolc en Ostarra en daarmee dus tussen zaaien en ontkiemen. In de natuur beginnen we de eerste verschijnselen van nieuw leven te zien. De wijsheid van de Goden die over leven en dood beslissen wordt gesymboliseerd door de Es. De Goden beslissen dus ook wat er van onze plannen die we 'gezaaid' hebben terecht zal komen. Tegenwoordig geloven we natuurlijk veel meer in de eigen wil van de mens en oefenen we zelf invloed uit op onze toekomstige plannen.

Om een besluit te nemen over plannen in de toekomst kan het volgende ritueel helpen:

Meng kruiden en zaden en leg ze op een bord. Bedenkt welke krachten je met de kruiden wilt versterken en kies daarop je kruiden uit. Laat dit staan in het licht van de wassende/volle maan.

Bij volle maan trek je een cirkel op de manier die jij prettig vindt. Mediteer in de cirkel over de plannen die je in gang wilt zetten. Wat wil je gaan zaaien? Schrijf op een stuk papier de uitkomst van je meditatie. Doe dit papier samen met de zaden en kruiden in een zakje. Vraag de zegen van de Goden over je plannen en bewaar het zakje op je altaar.
Hef de cirkel weer op.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten