dinsdag 11 april 2017

Maan van de Dood

11 april 2017 Maan van de Dood

Boom: Els
Thema: Bescherming


Omdat de tijd van de volle maan om 8.00 's ochtends valt kun je er voor kiezen de volle maanviering op maandagavond 10 april te doen of op dinsdag 11 april. 

Afbeeldingsresultaat voor ElsHet thema van deze maan is bescherming; een mooi moment om bijvoorbeeld werktuigen te reinigen en op te laden. Plaats de werktuigen die je wilt gebruiken op een zwarte zijden doek in het licht van de maan of leg ze op een schaal met zout. Hierdoor worden ze gereinigd en opgeladen met de kracht van de maan.

De els kondigt het prille voorjaar aan door de mannelijke katjes die in maart beginnen stuifmeel te verspreiden. De vrouwelijke katjes zijn in drie generaties eigenlijk het hele jaar aanwezig. In veel mythen wordt de els in verband gebracht met de Godin, met name de Morrigan, hekserij en vruchtbaarheid. Onze net ontluikende plantjes, plannen en projecten hebben nu bescherming nodig. In de natuur wordt de dreiging gevormd door nachtvorst, droogte of juist overvloedig water. Onze plannen komen in gevaar door een gebrek aan uithoudingsvermogen of andere projecten die om voorrang schreeuwen. 

DIY paasei kuikensTrek zoals gebruikelijk een cirkel. Gebruik bijvoorbeeld bloemen om deze cirkel te markeren. Ik gebruik zelf gemalen eierschaal omdat dit een sterk beschermende eigenschap heeft. Gebruik eieren om je altaar te versieren en om je te herinneren aan de projecten die bescherming verdienen. De zaden die we gebruikt hebben bij de vorige volle maan zijn nu klaar om gezaaid te worden. Gebruik deze om te zien waar je plannen je zullen brengen.

Vraag de Morrigan om datgene wat geen toekomst heeft met zich mee te nemen opdat projecten die levensvatbaar zijn de kans krijgen om te groeien. 

Als je je ceremonie buiten hebt gedaan kun je de eierschalen of bloemen laten liggen nadat je de cirkel hebt opgeheven. Doe je het binnen veeg dan na afloop de eierschalen op en verspreid ze in je tuin of ergens waar de natuur er mee afrekent. (Eierschalen zijn een goede bron van kalk en kunnen geen kwaad in de natuur). 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten