dinsdag 10 januari 2017

Maanstanden 2017


Maanstanden

Een handig overzicht van de maanstanden vinden we onder de volgende link:

http://www.kalender-365.nl/maan/maanstanden.html

Maan van de Langste Nacht

Afbeeldingsresultaat voor berkDe eerstvolgende volle maan is de Maan van de Langste Nacht op 12 januari 2017.

Boom: Berk
Thema: Reinigen, loslaten

Na alle festiviteiten rond Yule en Nieuwjaar is het nu tijd om ons huis en onszelf te reinigen. Berkentakken worden al lange tijd gebruikt om bezems van te maken om huis en erf te reinigen. In Scandinavië kent men het gebruik om in de sauna berkentakken te gebruiken voor een massage waarmee de huid gereinigd en gestimuleerd wordt.

Bedenk dat de berk één van de heilige bomen is. Gebruik dus niet meer dan je nodig hebt en bedank de boom voor de takken die je gebruikt.




Loslaten

Afbeeldingsresultaat voor rommel in huisReinigen betekent opruimen en loslaten. Dit is een goed moment om te bedenken wat we als slechte gewoonte los willen laten of welke herinneringen aan vervelende dingen uit het verleden we los willen laten. Een simpel ritueel daarvoor is het opschrijven van deze dingen en het daarna in een reinigend vuurtje te verbrangen.

Met de kracht van deze volle maan
laat ik deze herinneringen gaan.

Het huis kunnen we reinigen met wierook van bijvoorbeeld rozemarijn, berk of salie.

Wil je iets meer concreets doen dan kun je denken aan een 'loslaat project'. Vanaf deze volle maan tot aan de nieuwe maan laat je elke dag een voorwerp los dat je niet langer gebruikt, dat je in de weg staat of waar je een vervelend gevoel van krijgt. Geef het weg, breng het naar de kringloop of breng het naar het recycle station in je gemeente zodat het je huis en je gedachten niet langer belemmert.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten